معرفی یزد به‌عنوان شصت‌وششمین شهر جهانی زیورآلات، فرصت خوبی برای رشد این هنر- صنعت خواهد بود/ نقش کلیدی زنان در توسعه و حفظ این هنر ارزشمند/ حضور مشتاقانه نسل جوان

داور و ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی گفت: معرفی یزد به‌عنوان شصت‌وششمین شهر جهانی زیورآلات، فرصت خوبی برای رشد این هنر- صنعت فراهم می‌کند.

به‌گزارش میراث‌آریا، شامگاه شنبه ۴ اسفندماه، نشست ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی با حضور معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، استاندار یزد، مسئولان استان و فعالان حوزه زیورآلات سنتی، با محوریت انتخاب شهر یزد، به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی و شصت و ششمین شهر جهانی در حوزه صنایع‌دستی، در محل سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد.

ساندیپ کومار، داور و ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی از کشور هند در پایان بازدید خود از اماکن مربوط به حوزه زیورآلات سنتی یزد در این نشست گفت: آنچه در بازدیدهای امروز برای من بسیار جالب و ارزشمند بود، حضور مشتاقانه نسل جوان در حوزه زیورآلات سنتی یزد بود که نشان از علاقه و پویایی این صنعت در میان نسل‌های جدید دارد.

او با اشاره به این‌که صنعت طلا و زیورآلات در میان مردم یزد عمیقاً نهادینه شده و به‌عنوان بخشی از فرهنگ و هویت این شهر شناخته می‌شود، تصریح کرد: آنچه بیش از همه توجه را جلب می‌کرد، انتقال نسلی این حرفه از استادکاران به نسل‌های بعدی بود که تضمین‌کننده تداوم و پیشرفت این هنر و صنعت است.

کومار با اشاره به این‌که حضور فعال و مؤثر بانوان در این عرصه نیز از دیگر نکات برجسته‌ای بود که در هر بخش از صنعت زیورآلات یزد مشاهده می‌شد، اظهار کرد: این مشارکت نشان‌دهنده نقش کلیدی زنان در توسعه و حفظ این هنر ارزشمند است.

این ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی با اشاره به این‌که شورای جهانی صنایع‌دستی تاکنون ۶۵ شهر مهم دنیا را در این حوزه ثبت کرده است، تأکید کرد: این فرصت برای یزد وجود دارد که به‌عنوان شصت و ششمین شهر جهانی زیورآلات معرفی شود.

او تصریح کرد: دریافت این عنوان برای یزد به‌منزله یک جایزه صرف نیست، بلکه مسئولیت و تعهدی جدید را به همراه دارد که می‌تواند نقش و کارایی هنرمندان و صنعتگران یزدی را بیش‌ازپیش ارتقا دهد.

کومار گفت: پرسشی که در این میان مطرح می‌شود، این است که اگر یزد به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات انتخاب شود، صنعتگران و بزرگان این حوزه چه اقداماتی را برای توسعه و معرفی هرچه بیشتر این صنعت انجام خواهند داد؟

ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی ادامه داد: در کنار این موضوع، باید اشاره کرد که بخش دولتی نیز حمایت‌های بسیار خوبی از این عرصه داشته است که می‌تواند زمینه‌ساز رشد و پیشرفت بیشتر این صنعت در سطح بین‌المللی باشد.

ساندیپ کومار، یکی دیگر از داوران معتبر شورای جهانی صنایع دستی (WCC)، استاد دانشگاه دهلی است و با آثارش در حوزه طراحی پارچه‌های سنتی و صنایع‌دستی هند شناخته می‌شود. کومار در پروژه‌های فرهنگی مختلفی شرکت کرده و به‌عنوان داور در جشنواره‌های بین‌المللی هنرهای سنتی هند و سایر کشورها حضور داشته است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120500301
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha